maanantai 9. huhtikuuta 2012

lentämisen hillitty charmi

Kai te katsoitte eilen illalla Ylellä alkanutta sarjaa Pan Am? Jos jäi väliin, Areenasta näkee ensimmäisen jakson vielä kahden viikon ajan. Olin vartonut pitkään tämän alkamista enkä pettynyt. Vihdoinkin sarja, jota voi oikein odottaa joka viikko! Tarina sijoittuu 60-luvulle lentämisen kulta-aikaan ja kertoo pääasiassa neljän lentoemännän seikkailuista Atlantin yllä ja sellaisissa amerikkalaisittain eksoottisissa kohteissa kuin Lontoo, Rooma ja Pariisi.

Ensimmäinen jakso oli herkullinen sekoitus Sinkkuelämää, Mad Meniä ja vakoilujännäriä ja kaikesta laskelmoinnistaan huolimatta (häistään karkaavia morsiamia ja asun vaihtoja taksin takapenkillä, anyone?) vei minua ihan 1-0.
viitta Romwe, lakki Diesel, olkalaukku Milly, bleiseri Miu Miu, hame Tara Jarmon, huivi Pucci, riipus ja korvakorut Tiffany & Co, passin suojakannet Smythson, matkalaukun osoitetagi Reed Krakoff, hansikkaat Mulberry, korkkarit Rupert Sanderson

Lentämisen glamour voi olla mennyttä - tai sitten vain lennän väärässä luokassa - mutta sallin itselleni pienen haaveiluhetken kokoamalla kollaasin lentoemäntätyylistä. Mielikuvituslentoyhtiöni pakottaa henkilökuntansa pitämään kiusallista lippahattua osana työasua mutta vastapainoksi kaulaan saa kietaista Puccin silkkihuivin. Matkoilta on ostettu hillittyjä Tiffanyn hopeakoruja ja matkalaukun osoitetagi mätsää tietenkin passin suojakansiin.

Jos ette vielä saaneet kylliksenne lentoemäntätyylistä, käykää tutustumassa Cliff Muskietin kokoelmaan, joka käsittää 1103 erilaista lentoyhtiön univormua.

P.S. Terveiset teille oikeille ammattilaisille, jotka huolehditte meidän matkustajien turvallisuudesta ja viihtyvyydestä lennolla.

15 kommenttia:

 1. Kyllä lentämisessä tuntui olevan ennen enemmän hohtoa. En nauti lentämisestä, se on vain siirtymistä paikasta toiseen. Pari kertaa olen päässyt mannertenvälisellä lennolla bisnekseen, se on ollut selvästi loistokkaampaa tai ainakin mukavampaa olla ahdettuna tutustuin. Harvinaista tuuria kuitenkin...

  Pan amin univormutkit olivat tyylikkäämmät kuin monet nykyasuista. Eivät ehkä niin mukavat päällä, mutta hyvän näköiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin sain kerran upgreidauksen bisnekseen ja oli se vaan hienoa, vaikka pelkästä Euroopan sisäisestä lennosta olis kyse. Jonain päivänä hemmottelen vielä itseäni ihka oikeilla ykkösluokan lipuilla jonnekin valtamerten taa...

   Poista
 2. Harmi, että tätä tehtiin vain tämä yksi kausi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän ne väittävät! Lopullinen päätös kai uupuu vielä?

   Poista
 3. Kyllä vaan! Ihan vaatetuksen takia katson koko sarjan.

  60-lukuun hurahtanut Marie

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus! Ja kollaasi on upea, kylläpä kelpaisi olla moisessa virkapuvussa! Mä aion ilman muuta seurata tätä sarjaa, se on visuaalisesti aivan mieletön. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti:) Kyllä, pelkkää silmänruokaa alusta loppuun.

   Poista
 5. Kiitos vinkistä - täytyy käydä areenasta katsomassa!

  VastaaPoista
 6. Ai ei tuu toista kautta?? Harmi, sillä eilinen jakso vaikutti tosi hyvältä! Ihanat uniformut ja eipä tuommoista tunnelmaa enää lentokentillä näy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niin, harmi - vaikka Finnairin uudet virkapuvut ovat minusta aika kivat!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.