torstai 7. kesäkuuta 2012

linnan puutarhassa


Eilen pakkasimme itsemme autoon ja lähdimme iltapäiväksi ajelulle Raaseporin suunnalle. Läntinen Uusimaa on oman kotiseutuni jälkeen suosikkipaikkojani Suomessa. Pidän siitä, että alueella on historia, joka näkyy. Näillä seuduilla on asuttu pysyvästi tuhansia vuosia. Kulttuurimaisemien ystävälle löytyy vaikka mitä nähtävää: esimerkiksi Billnäsin, Mustion ja Fiskarsin ruukit, Raaseporin linna ja vanha Tammisaari ja kaikki vain reilun tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta.


Olimme suunnitelleet syövämme Mustion Linnankrouvissa, mutta harmiksemme siellä oli juuri alkamassa yksityistilaisuus (hmm, he olisivat kyllä voineet ilmoittaa siitä nettisivuillaan). Edellisen kerran kävimme tuolla melko tarkkaan vuosi sitten, jolloin muistan syöneeni villiyrttisalaattia katetulla terassilla ja viihtyneeni erinomaisesti koleasta ja sateisesta säästä huolimatta. Vaikka tällä kertaa jäätiin ilman villiyrttejä, paikkasimme tilanteen kävelemällä linnan puutarhassa ja käymällä kahvilla Fiskarsissa.Vaikka puutarha on nähtävyys sinänsä, olisi mukava joskus käydä tuolla linnassakin sisällä. Sinne pääsee vain oppaan mukana, eikä ajoituksemme ole näillä kummallakaan vierailulla osunut yksiin opastettujen kierrosten kanssa. Toistaiseksi olen siis ihaillut linnan sisustusta vain kuvista. Esimerkiksi kirjassa Säätyläiskoti Suomessa on hyvä esittely Mustiosta. Onko teistä lukijoista joku vieraillut siellä?


Eilinen olikin tämän viikon ainoa vapaapäivä; täällä puserretaan viimeistä työrupeamaa ennen pientä lomapätkää...

15 kommenttia:

 1. Oi, rakastan tuota paikkaa! Siitä asti olen sinne kaivannut takaisin, kun 2008 vietin juhannuksen aika lähellä :) Tosi nätti paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä - ja juhannuksena varmasti kauneimmillaan!

   Poista
 2. Täällä yksi Länsi-Uudenmaalta kotoisin oleva ilmoittautuu! Kuulin vähän aikaa sitten että vanha kotikaupunkini nimi on nykyään Raasepori, täytyy ihan opetella sanomaan mistä on kotoisin :)
  Noi Mustion ja varsinkin Fiskarsin ympäristöt on mustakin upeita. Noh ehkä kivempaa _käydä_ siellä kuin asua esim. teini-iässä, mutta turistille kyllä kivaa seutua :) Kiva että teit tän postauksen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullahan on ihana kotiseutu sitten:) Mut joo, ei ehkä teini-ikäisen näkökulmasta mikään tapahtumien keskipiste.

   Poista
 3. Ihanan näköinen paikka ja kauniita kuvia! Pitää koittaa pistäytyä kesällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Ja tosiaan, lähistöltä löytyy lisää kaunista miljöötä.

   Poista
 4. Alue on yksi kesän suosikkikohteitani; Ainakin Fiskarsin antiikkamarkkinat ja sen jälkeen picnic Billnäsin entisen kesäteatterin vieressä joen rannassa, päivä on joka vuosi tosi helteinen ja alue luontoineen ah, niin kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti ihan tarkistaa, koska nuo antiikkimarkkinat ovat - heinäkuun alussa siis. Fiskars oli aika hiljainen sinä keskiviikkoiltana, kun siellä kävimme. Ajattelin, että siellä olisi mukava vierailla juuri noiden markkinoiden aikaan.

   Poista
 5. Mustio ja koko tuo alue ovat ihania paikkoja! Fagervik on mun henk.koht. suosikkini, etenkin sen pienen pieni kirkko.
  Exäni perheellä on tapana nauttia vappulounasta Mustiossa, niinpä siellä tuli monta toukokuun ensimmäistä vietettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fagervik onkin minulle tuntematon. Ahh... voin kuvitella, miten ihana paikka Mustio on vappuna, itse olen käynyt siellä vain kesemmällä.

   Poista
 6. Oi että nämä sinun kuvasi ovat aina yhtä upeita! Minä en ole ikinä käynyt tuolla suunnalla, mutta viimeistään nämä kuvat nähtyäni päätin, että tänä kesänä korjaan virheen ja suuntaan viikonloppureissulle Fiskarsiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, nyt kyllä melkein punastun kun kaltaisesi taidokas kuvaaja tuolla lailla kehaisee... Toivottavasti kuullaan teidän Fiskarsin-reissusta siis tänä kesänä!

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 7. Suosittelen myös Pyhäniemen Kartanoa Lahdessa (tai oikeastaan Hollolassa)! Siellä on konsertteja sekä melko tasokaskin taidenäyttely aina kesäisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyhäniemessä olen vieraillutkin pari kesää sitten, pitääpä yrittää käydä tänä vuonna taas! Kartano on kyllä todella kaunis puutarhoineen.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.