keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

asuntomessuille

Tällä viikolla olen taas lomalla. Kun säät ovat olleet mitä olleet, on monessa blogissa kaivettu jo kynttilät esiin. Täällä myös. Ihan niin pitkälle en ole mennyt, että olisin oikeasti polttanut niitä, joku roti sentään! Eilen sadesäällä kävimme pojan kanssa Ikeassa lihapullilla ja samalla ostin kuvan Fenomen-tuikkukynttilät, jotka on tarkoitettu kellumaan vedessä. Minusta ne sopivat hyvin tavallisten, alumiinirasiaan valettujen tuikkukynttilöiden tilalle, muoto on kaunis eikä tule metallijätettä.

Huomenna tai ylihuomenna on tarkoitus suorittaa täsmäisku asuntomessuille. Olen kartoittanut messuluettelosta etukäteen kiinnostavimmat kohteet ja ainakin nämä haluaisin käydä katsomassa:
 • 13. Mutteri: hauska muoto ja raikas sisustus
 • 14. Villa Hesse: tyylikäs kivitalo yhdessä tasossa
 • 15. Vuorela: kompakti, raikas lapsiperheen koti
 • 16. Jämerä-Onni: Harri Koskisen sisustus kiinnostaa, vaikka kuvia ei vielä katalogiin saatu
 • 19. Ruusuvuori: moderni versio 70-luvun atriumtalosta
 • 20. Estelle: moderni versio 70-luvun puoliatriumtalosta
 • 26. Villa Ilo: aika hulppean näköinen kohde
 • 32. Käpylä 163: Helsinki-pientalo toteutettuna
 • 33. Villa Pärssinen: messujen kiinnostavin arkkitehtuuri
 • 37. Casa Forte: betonipinnat nähtävä luonnossa 


Kamera lähtee luonnollisesti mukaan ja linssiksi ajattelin ottaa uuden, laajakulmaisen Sigman 10-20 mm f3.5 objektiivini, blogikuvien ottamisessa rakastamallani kiinteävälisellä 50-millisellä kun ei oikein sisustuskuvauksessa tee mitään. Mitään ihmeitä en kuitenkaan odota, sillä ensinnäkin kauniin valotuksen saamiseksi tämä objektiivi vaatisi oikeastaan seurakseen jalustan (jota en todellakaan ota mukaan) ja toisekseen kuvaaminen messuvieraiden kansoittamassa ja esteköysin rajatussa ympäristössä on vähän niin ja näin. Kolmannekseen suurin osa ajasta taitaa mennä 2-vuotiaan vahtimiseen. Mukava kuitenkin päästä testaamaan objektiivia käytännössä!

4 kommenttia:

 1. Hauskaa! Olin eilen retkellä Tampereella, mutta en jaksanut lähetä messualueelle :/ Dekosta näkyi aika hyvin kaikki oleellinen ja 'uusi' :) En ollut käynyt niin pitkään aikaan tuolla, että nähtävää riitti keskustassakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, että usein niistä lehtien kuvista näkee sisustusjutut paljon paremmin kuin paikan päällä tungeksimalla. Me taas ei keskustaan asti jaksettu ollenkaan!

   Poista
 2. Ite kävin viime vuonna asuntomessuilla Kokkolassa ja kuvien ottaminen olikin yllättäen helpompaa kuin olin kuvitellut. Asunnoista tietyt osat (esim olohuoneen sohvaryhmät) oli rajattu köysillä ettei niihin päässyt ihmiset pyörimään eteen, joten kuvatkin sai otettua siten, ettei tullut ylimääräisiä päitä kuviin. Talon ulkopuolella olikin sitten vaikeampaa ottaa sellaisia kuvia ettei olisi ihmisiä. Tänä vuonna taitaa jäädä asuntomessut väliin ellen sitten elokuun alusta löydä vapaata viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, samalla tavoin Tampereella. Joistain sisäkohteista saa kyllä hyvin kuvia, mutta juuri ulkokuvia on mahdoton ottaa ilman, että niihin eksyisi vieraita kasvoja.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.