sunnuntai 14. lokakuuta 2012

potilas

Viikonloppu ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Pikkukaverin flunssana alkanut sairastelu äityi niin pahaksi, että päädyimme lääkäriin, päivystykseen ja lopulta lastenosastolle yöksi. Onneksi pääsimme jo tänään kotiin ja kaikki tuntuu nyt olevan hyvin univelkaa lukuunottamatta.

Voi harmi näitä toistuvia flunssia! Olemme olleet todella tyytyväisiä pojan päivähoitopaikkaan, mutta miinuspuoli on tämä jatkuva sairastelu. Ensimmäistä puolta vuotta sanotaan pahimmaksi, mutta meillä se alkaa olla jo takana - helpottaako tämä ikinä?
Sunnuntai-iltaisin minulla on monien muiden lailla tapana käydä läpi tulevan viikon aikataulut ja tehtävälistat. Se tuo jonkinlaista ryhtiä arkeen, vaikka elämästä puuttuukin nine-to-five-työn säännöllisyys. Tällä hetkellä päällimmäisenä mielessä pyörii huomisen asuntonäyttö. Onhan sellaisilla juostu jo hyvän aikaa, mutta tästä talosta minulla on hyvät fiilikset etukäteen. Kunpa sama fiilis jatkuisi huomenna paikan päällä! Riittävän monta pettymystä on nimittäin koettu paperilla hyvältä näyttäneissä kohteissa. Ai nää salaojien vedet on johdettu kellariin? Ai tästä tontin yli kulkeekin 110 kilovoltin voimalinja? Ai siis perustusten paalutukset ovat vinossa, mutta niiden pitäisi kestää? Meistä on - yllätys, yllätys - tullut aika niuhoja ostajia aiemman kokemuksen jälkeen, mutta on markkinoilla tarjolla melkoisia pommejakin.

Pitäkäähän siis peukkuja!

28 kommenttia:

 1. Osa sairastelee koko ensimmäisen vuoden, ennen kuin tottuvat, varsinkin jos muuten on kovasti varjeltu bakteereilta :) Chillisti vaan, kyl se siitä joskus loppuu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I'm trying:) Tosin meidän pupunpapanoita lattialta syöneen pojan kohdalla ei voine käyttää ilmaisua "varjeltu bakteereilta" :D

   Poista
 2. Toivottavasti pikkukaveri alkaa olla kunnossa, ikävää lasten sairastelu. Peukut pystyssä ollaan huomiselle! :) Mukavaa sunnuntai-iltaa ja hyvää pian alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinne Riina! Toivotaan parasta...

   Poista
 3. Pienillä päivähoidossa olevilla lapsilla, flunssa per kuukausi on vielä ihan normaalia. Kolmen ikävuoden paikkeilla helpottaa useimmiten. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Poju oli ensimmäisen elinvuotensa satumaisen terve... ehkä juuri siksi tämä runsas sairastelu tuntuu nyt toivottomalta.

   Poista
 4. Pikaista paranemista pienelle ja tsemppiä asunnon löytämiseen! <3

  VastaaPoista
 5. Ensimmäinen syys-talvikausi taitaa olla se vaikein vaihe. Kannattaa antaa lapselle monivitamiini + d-vitamiini päivittäin. Ja sama sopii itse asiassa kaikille perheenjäsenille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin yritän uskotella itselleni, että ensi vuosi olisi jo helpompi. Vitamiinit ovat käytössä, toivotaan että auttaisivat!

   Poista
 6. Mä olen luottanut lasten kohdalla jo 15 vuotta kalanmaksaöljy-kapseleihin eivätkä he oikeastaan koskaan ole olleet edes kunnolla nuhaisia. Kahdella lapsella neljästä on kerran ollut korvatulehdus. 15-vuotias muisteli jokunen aika sitten ettei kertaakaan ole ollut sairauden takia pois koulusta. Suomessa asuessa lastenlääkäri totesi että kalanmaksaöljyn lisäksi riittävä määrä liikkumavapaata ulkoilua, vitamiinipitoinen ruokavalio ja tarpeeksi unta palloon pitävät flunssat loitolla. Hyvin on toiminut tähän mennessä, eiköhän teilläkin kierre kohta katkea:)

  Me olemme myös hyvin vaativia asunnonostajia. Kahden ystäväpariskunnan takavuosina kokemat konkurssit pieleen menneiden talokauppojen kohdalla on tehnyt hyvin varovaiseksi. Tsemppiä talon hankintaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitenhän mä saisin pojan ottamaan kalanmaksaöljyä... no se kai selviää vain kokeilemalla! Toivotaan että meidän sairastelukierre alkaisi olla tässä. Mielenkiintoinen sivuhuomautus, että vaikka poju on ollut paljon sairaana, yhtään antibioottikuuria ei ole tarjottu eikä syöty. Aika virusperäistä touhua siis täällä. Talorintamallekin kuuluu hyvää, siitä lisää lähiaikoina! Ikävä kuulla lähipiirisi epäonnistuneista kaupoista. Meilläkin tosiaan liippasi aika läheltä...

   Poista
 7. Voi, pikaista paranemista pienelle ja tsemppiä teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Norppa, johan tässä puolentoista kuukauden jälkeen ollaan voiton puolella:D

   Poista
 8. Halauksia tädin kullalle! :)

  VastaaPoista
 9. Se on niin kurjaa, että näillä pienillä flunssakin voi olla iso juttu, pikaista paranemista sinne! Meillä on kanssa flunssakokemuksia useammalta yöltä Lastenklinikalla, josta meille ainakin jäi hyvät kokemukset. Toivottavasti hyvät fiilikset kävivät toteen asuntonäytössä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja näin vanhemmuuden ensikertalaisena sitä joutuu murehtimaan joka asiaa kaksin verroin... Hoidosta jäi kyllä meillekin hyvät fiilikset.

   Poista
 10. Mihin se sinun SWAP postaus hävisi? Luin sitä pätkän puhelimen kautta päivällä ja vaikutti tosi mielenkiintoiselta. Nyt kun koneelle pääsin, niin sitä ei ole.. Toivottavasti julkaiset sen uudelleen, olisi ollut mielenkiintoista lukea se kokonaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riina, mulla iski sen jutun kuven&tekstien kanssa järkyttävä itsekritiikki, joten otin sen pois julkaisusta. Tuli vähän sellainen "mikä mä oon neuvomaan" -fiilis. Katsotaan, jos julkaisisin sen jossain vaiheessa uudelleen...

   Poista
 11. Pikaista toipumista pikkumiehelle, kyllä se pian helpottaa - tauti ja sairastelukierre.

  Onnea myös asuntonäyttöön! Mutta hei, mitäköhän multa on mennyt ohi kun olen ollut siinä luulossa että remppaatte sitä ihanaa 70-luvun lukaalianne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mia, juuri niinhän tarinan piti mennä. En ole koko tarinaa tilittänyt täällä, mutta sen verran olen aiemmissa postauksissa kertonut, että kauppa purettiin kiinteistössä paljastuneiden virheiden vuoksi. Nyt on katseltu sitten ihan muita kuin remontoitavia...

   Poista
 12. Kuinkas monetta kertaa minä jo täällä käyn kurkkaamassa, olisiko kuitenkin uutta juttua? Toivottavasti tauti on teillä selätetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiljaista on ollut, myönnetään... mukava kuulla, että joku käy täällä vielä kääntymässä.

   Poista
 13. Täälläkin kaipaillaan jo. Toivottavasti ette ole pahemmin sairastuneet siellä :(.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ihan perusflunssat ovat olleet vaivana, pienellä saattavat vaan joskus yltyä aika hurjiksi :(

   Poista
 14. Voi pientä potilasta <3 Toivottavasti päiväkotipaikan sisäilma-jutut on kunnossa, jos ei ole ..altistaa kyllä kaikenlaisille vaivoille. (nim. omakohtaista kokemusta)
  Hyvä kun olette niuhoja - ehkä meidänkin olisi pitänyt olla... (hyviä nuo esimerkit ;D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa noita sisäilmajuttuja tullut mietittyä... Päiväkoti on onneksi vastavalmistunut, mutta kutn tiedämme, sekään ei takaa mitään. Saimme viime kaupoista kyllä niin karvaan kokemuksen, että tällä kertaa ei ole varaa mokata. Ensisijaisesti näkisin kuitenkin, että kauppaan vaikuttavista asioista informoinnin vastuu on myyjällä. Tiedä, onko teidänkään tapauksessa toteutunut...

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.