torstai 21. maaliskuuta 2013

muumimamma


Tänään on ollut yksi tämän raskauden vähemmän hehkeistä päivistä (kuva on otettu muutama viikko sitten, joten se ei kerro totuutta). Pitkään vointi olikin oikein hyvä, enkä edelleenkään voi valittaa esimerkiksi yöunien suhteen - nukkumatti tulee heti, kun pääsen sänkyyn ja herään vasta herätyskelloon tai siihen, että pikkumies sängyn vieressä vaatii päästä potalle. Siitä huolimatta olo on koko ajan vähän hengästynyt ja valmis päiväunille.

Töissä kysellään, että etkös sinä pian jääkin äitiyslomalle. Joo pian, puolentoista kuukauden kuluttua. Seuraava kysymys yleensä kuuluu, odotanko kaksosia. Mutta nämä ovat kai tuttuja puheita odottaville äideille. Että maha on iso/pieni/ylhäällä/alhaalla/jännän muotoinen. Minulla se on mallia iso, hyvin siinä pystyisi siideritölkkiä lepuuttamaan, jos sellainen kuuluisi repertuaariini tällä hetkellä.

Raskaus olisi oikein kiva olotila, jos ei olisi tätä oman kehonsa hallinnan menettämistä. On mukavaa, kun pikkukaveri potkii mukana matkassa päivän mittaan. En osaa oikein olla mistään huolissanikaan. Mutta se harmittaa, ettei voi tehdä niitä kaikkia asioita, joita haluaisi. Suursiivousta. Roudata yläalulan laatikkokasaa toisaalle. Kiivetä tikkaille pesemään ikkunoita. Sellaisia tärkeitä.

15 kommenttia:

 1. Näytät todella kauniilta kuvassa. Muistan hyvin tuon tunteen oman vartalon katoamisesta, samaan aikaan kuitenkin syvän kiitollisuuden raskaudesta ja uudesta elämästä. Jaksamista sinne, ehdit kyllä ikkunat pestä. Tai delegoi jollekin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin jo sitä mieltä, että homman voisi hyvin delegoida siivousfirmalle, mutta mies väittää pesevänsä ne itse. Ha ha, millähän ajalla.

   Poista
 2. Komppaan Kerttua, näytät todella hyvältä kyllä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos:) Mutta tilanne ei ole joka päivä yhtä auvoinen.

   Poista
 3. Minullekin sanottiin että mulla on varmasti laskettu aika ihan justiinsa vaikka olin vasta 7.kuulla raskaana ;) Että kyllä niitä kommentteja saa kuulla ja välillä tuntuu että ihmiset ei ihan ajattele loppuun asti ;D Mutta hehkeä olet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mua ei uskottu laskettuna päivänä, että on jo H-hetki käsillä, kun maha oli niin pieni. Ja kriisi se oli sekin ;D Oli niin tai näin, niin naisen mielessä se on usein väärinpäin ;)

   Poista
  2. :D ja multa kyseltiin jo puolivälissä raskautta että olenko just menossa synnyttämään... no, mulla nyt olikin kaksoset vatsassa - ja vatsa valtava :D

   Niin ja siis voi kuinka hehkeältä näytätkään tuossa kuvassa! Vaikka taatusti on päiviä jolloin fiilikset on vähemmän hehkeät.. Jaksamista raskauden viime metreille, vai olisko nää vielä kilometrit? :)

   Poista
  3. Tämä taitaa tosiaankin mennä niin, että viimeisillään oleva nainen on aina vähän väärän kokoinen:D Marja, kaksosraskaudesta kyllä pisteet kotiin, mulla on siis tietääkseni tulossa vain yksi mutta ihan riittävästi tätä kokoa on...

   Poista
 4. Niin se itsellekin on ollut molemmissa raskauksissa kovin paikka, kun ei pysty tekemään asioita kuten haluaisi. Vatsa on yksinkertaisesti tiellä. Ja varmasti olet nämäkin sanat useasti kuullut - ehdit kyllä monta kertaa ne ikkunat vielä pestä. :) Meidän nuorimmainen täyttää ensi kuussa jo vuoden. Aika kuluu hurjan nopeasti. Vaikka helppo se on nyt näin ajatella, kun se oma vatsa alkaa olla niissä mitoissa kuin ennen. Nautihan olostasi parhaasi mukaan, pian sekin on muisto vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, eivätkä ne ikkunanpesun lykkääjät ymmärrä, että ne ON PESTÄVÄ NYT JUST HETI:D Yritetään nauttia, eipä tätä taida enää tämän jälkeen päästä kokemaan.

   Poista
 5. Mulle osui ihan samanlainen päivä! :D Itsellä huonosti nukkuminen tuo kyllä ison loven jaksamiseen, ja olen 8 h työpäivän jälkeen aivan kuitti. Hankalaa on myös muistaa ja hyväksyä sitä, että joissain kohdin on myös viiltäviä kipuja, esimerkiksi aina kun kumartuu seisaaltaan maahan asti kurottaen vauhdilla ja niin, että vatsa osuu reisiin.

  Myös minun mielestäni näytät tuossa kuvassa todella hyvältä, hyviä vointeja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, luinkin kuulumiset blogistasi vaikken taaskaan ehtinyt kommentoimaan. Yöunien menettäminen jo tässä vaiheessa on kyllä kova paikka. Mutta sullahan ei ollut enää paljonkaan työpäiviä jäljellä, jaksamisia! Luin jostain, että raskaana olevat naiset ovat töistä keskimäärin 2 kk sairaslomalla, ajattele! Eli siihen nähden ollaan taidettu molemmat pärjätä hyvin, knock knock.

   Poista
  2. Ohoh, no tuohon sairaslomamäärään nähden todellakin on pärjätty hyvin. Olen jotenkin ajatellut, että minulla on vielä monta viikkoa työssä, mutta äsken laskin: 14 päivää! 8D

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.