torstai 18. huhtikuuta 2013

courrèges!

Vaikka blogin nimessäkin lukee tätä nykyä "interior & lifestyle", eivät pukeutumisjutut tule täysin katoamaan. Alkuvuoden postaukset ovat hyvin kuvastelleet sitä, mikä elämässäni on keskeistä tällä hetkellä: koti, sisustaminen, kotona oleilu, kodin laittaminen... sanoinko jo koti? Henkilökohtaisesti en jaksa kiinnostua raskausmahan pukemisesta, vaan näen tämän vaiheen välttämättömänä pahana. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, loppuvuoden tulen puolestaan hengailemaan lähinnä puklutahraisissa imetyspaidoissa.

Siispä matkaamme haaveiluosastolle. Jos minun pitäisi - tai saisin - koostaa puvuston vain yhdeltä vaatemerkiltä, ranskalainen Courrègesin muotitalo olisi vahva vaihtoehto. André Courrèges aloitti omaa nimeään kantavan merkin 60-luvulla ja tuli tunnetuksi ennennäkemättömän modernien, space age -henkisten vaatteiden ja asusteiden sekä minihameen luojana.


80-luvulle tultaessa muotitalo oli hiipunut ja vaatetuotanto ajettu alas, mutta 2000-luvulla Courrègesin sixties-estetiikkaan on puhallettu uusi henki. Prêt-à-porter-mallistoa myydään Courregesin omissa konseptimyymälöissä ja niitä on saatavissa joistain eurooppalaisista verkkokaupoistakin. Netissä lippulaivana on Courrègesin oma online boutique.


Minuun purevat vaatteiden selkeä värimaailma ja nokkelat leikkaukset. Courrèges haki inspiraatiota lastenvaatteiden mutkattomuudesta - miten hauska ajatus, että aikuinen pukeutuu kuin lapsi, kun nykyään usein kuulee kritisoitavan, että lapset pukeutuvat kuin aikuiset. Rakastan capsule wardrobe -ajattelua eli sitä, että käyttöpuvusto koostuisi muutamasta keskenään yhdisteltävissä olevasta laadukkaasta ja ajattomasta vaatekappaleesta. Courregesin verkkokaupasta sellaisen puvuston saisi muodostettua vaivatta - jos raha ei olisi este.

Onneksi toiselta suosikkimerkiltäni Tara Jarmonilta löytyy samaa tyyliä saavutettavampaan hintaan. Ja onhan minulla yksi Courrèges vaatekaapissani... siitä lisää huomenissa.

Kuvat: Courrèges online boutique

4 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia - vaatteissa on hauskat linjat! Merkki on ainakin minulle muuten ennestään tuntematon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Courrèges onkin mielenkiintoinen poikkeus vanhojen muotitalojen sarjassa siinä mielessä, että se pyrkii takaisin luksustuotemarkkinoille nimenomaan vaatteiden kautta - eikä esimerkiksi laukkujen, asusteiden ja kosmetiikan myynnillä. Minustakin nuo kuvat ovat hienoja - peili-idea on napattu merkin 70-luvun mainoskuvista.

   Poista
 2. Ihanan simppeleitä vaatteita, kelpaisi ehdottomasti myös minulle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat sellaisia, että voisin hyvin kuvitella pitäväni kaikkia niin 90-, 2000- kuin 2010-luvullakin:)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.