keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

raksakyttääjä

Ah, kevät ja rakennustyömaat. Lähistöllä rakennetaan paljon uutta ja viime viikkojen aikana tyhjillä tonteilla ovat työt pyörähtäneet toden teolla käyntiin. Rakennustyömaiden kulmilla pyörii isomahainen nainen ja pieni poika kolmipyöräisensä selässä. Poikaa kiinnostavat tonteilla pakertavat työkoneet, kun taas äiti seuraa mielenkiinnolla, miten perustukset syntyvät ja miten rakennus tulee sijoittumaan tontille.

Vaikka ostimmekin oman kotimme vain viimeistelyä vailla, ajatus ihka omasta rakennustyömaasta ei ole kadonnut minnekään. Iltakävelyillä laadimme miehen kanssa viisivuotissuunnitelmia, jotka saattavat toteutua tai olla toteutumatta. Haaveilu on mukavaa. Tässä kodissa meillä on hyvää aikaa opetella omakotiasumista, ja minityömaakin tuleviksi vuosiksi löytyy omasta takaa.Seuraan tietysti myös raksablogeja, joissa pääsee sisälle rakentamisen tai rakennuttamisen saloihin tonttien reunalla kyttäämistä syvällisemmin. Esimerkiksi Moderni puutalo, Villa Hedda sekä tietysti Valkoinen Harmaja ovat pitkään seuraamiani blogeja, joissa omaan kotiin on jo päästy muuttamaan ja painopiste on siirtynyt sisustamisen suuntaan. Yksi tämän kevään kiinnostavimmista tulokkaista raksablogien joukkoon on Musta ovi, jossa valmistellaan kivitalon rakentamista. Suosittelen tutustumista kaikille, sillä tässä visuaalisesti harkitussa blogissa on paljon muutakin katseltavaa kuin työmaakuvat. Villa Luova on puolestaan raksakertomus modernista puutalosta supertyylikkäissä puitteissa. Tämä työmaa on tosin ollut vauhdissa jo viime keväästä lähtien. Pakettitalopuolella Ison kiven juureen -blogissa on vastikään aloitettu kaivuutyöt ja päämääränä on upea Kannustalon Lato.

Lisää blogivinkkejä saa laittaa kommenttiosastoon!

12 kommenttia:

 1. Raksablogit on kiinnostavia nyt kun se meilläkin on ajankohtaista. Rakennuslupaa odotellaan ja siinä voi pahimmillaan kestää 4kk meidän kaupungissa joten odottelua edessä. Mutta sillä aikaa voi lukea muiden rakentamisesta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, teilläkin on projekti edessä! Nyt tiedät, että tulen kyttäilemään teidän virtuaalitontille... Toivottavasti käsittely sujuu sutjakasti.

   Poista
 2. Raksablogit oli mun tuki ja turva (sekä hyvä tietolähde) kun oma raksaproggis oli käynnissä. Nyt omakin blogini on muovautunut pikku hiljaa sisustelun suuntaan, mutta siitä rakentamisesta se idea alunperin lähti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on hauskaa, kun ihmiset päivittävät raksablogjejaan vielä rakentamisen jälkeenkin. Useinhan kerrottavaa riittää sitä paitsi vuosiksi eteenpäin pihahommien ja viimeisten listojen kiinnittelyn parissa:)

   Poista
 3. Jostain syystä edelleen raksablogit minuakin kiinnostavat...rakentaminen teki ilmeisesti syvän vaikutuksen omaan elämääni, kun siinä oli perustusten kaivuusta valmistumiseen asti niin täysillä mukana ja koska päätettin tehdä projekti kerran ja kunnolla. Kiitos noista linkeistä ja mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä tulla vierailulle teidän blogiin. Villa Vaahtokarkki näyttää hurmaavalta!

   Poista
 4. Kiitos näistä hyvistä blogivinkeistä! Kaikki vaikuttivat erittäin mielenkiintoisilta seurattavila. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat. Hyviä raksablogeja on valtavasti, tässä oli vain muutama ehkä vielä tuntemattomampi helmi?

   Poista
 5. Raksablogit ovat loistava paikka myös löytää todellisia kustannuksia (nettirautakauppojen ohella). Tämä on ensimmäistä kertaa rakentavalle oleellista tietoa kun budjettia yritetään raapia kokoon. Esim. suositellut rakennesuunnittelijat olisivat maksaneet yli kymppitonnin, mutta bloggaajien suosittelemat pyörivät noin 5-7t€ nurkilla. Reipas säästö siis. Meilläkin on nämä kaikki sitten tungettu noin 170 rivin exceliin, johon on yritetty kerätä kaikki kustannukset mahdollisimman realistisilla hinnoilla. Toivottavasti ei tule kovin suurta budjetin ylitystä lopussa, koska maaurakka ja lvis-urakka ovat tällä hetkellä vielä suuria mustia aukkoja ja saattavat helposti heittää kymppitonneilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Vaikka rahasta ei kaikissa raksablogeissa avoimesti puhutakaan, on jaetuista numeroista paljon hyötyä. Esim. Projekteista isoin -blogissa oli kiinnostava esimerkki kohtuuhintaisen kivitalon rakentamisesta numeroineen päivineen. Tietysti aika laukkaa ja hinnat nousevat...

   Teillä näkyy olevan kiinnostava raksaprojekti aluillaan, pitääpä seurailla.

   Poista
 6. Raksablogit -parasta vertaistukea mitä tiedän.. :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.