maanantai 15. huhtikuuta 2013

saunaremontti edistyy

Saunaremontti on hyvällä mallilla. Uusi panelointi listoineen ja valaistuksineen on ollut paikoillaan jo jonkin aikaa, ja eilen mies hioi ja käsitteli myös ikkunan sisäpuitteet valkoiseksi. Vain lauteet puuttuvat (ja listat ikkunasta). Etualalla näkyy osittain kivistä tyhjennetty Harvian Kivi-kiuas, joka tullaan upottamaan lauteen sisään vähän tähän tyyliin.

Paneelit ovat valkoisella vahalla käsiteltyä tervaleppää. Käsittely on tehty kahteen kertaan ennen paneelien asentamista. Puun oma väri kuultaa vielä vähän läpi, eikä lopputulos ole oikeasti ihan niin peittovalkoinen kuin miltä näissä kuvissa näyttää. Lauteet tulevat niin ikään olemaan valkoiseksi käsiteltyä tervaleppää.


Loppuun vielä kuva hieman toisessa valaistuksessa. Mies asensi remontin yhteydessä led-valot saunan seinustoille ja lasiseinän yläreunaan. Ne muodostavat jännän kuvion syvennyksiin. On se vain aika nikkari.

Tänään käytiin noutamassa lisää puutavaraa lauteita varten, joten ehkä tässä päästään juhannukseksi saunaan!

20 kommenttia:

 1. Vau! Näyttää upealta saunalta! Raikas ja moderni.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnittelu- ja rakennusvastuu on ollut täysin miehen harteilla:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Joo, vaikken suuri saunomisen ystävä olekaan, tekisi jo mieli päästä kokeilemaan!

   Poista
 3. Kylläpä näyttää hienolta. Tuskin maltan odottaa lopputulosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jännä itsekin nähdä, millainen sauna meille syntyy.

   Poista
 4. Ihana, hieman erilainen sauna! Ja taitava mies :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, kiva kun on tuollainen toteuttajatyyppi kotona:)

   Poista
 5. Valkoinen on aina valkoinen, vaikka voissa paistaisi. Oikein kaunista on!

  VastaaPoista
 6. Voi vitsit, näyttääpä kivalta! Vaikka itse halusimmekin mustan saunan, näyttää tuo valkoinenkin todella hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saunassa oli itse asiassa mustat paneelit, kun ostimme talon. Niitä ei kuitenkaan oltu käsitelty ennen seinään kiinnittämistä, joten saunaa lämmitettäessä puu oli elänyt ja kutistunut ja saumoista oli tullut puunväriset, vaaleat raidat esiin. Koska lauteetkin olivat väliaikaiset, rakennusaikaisiksi tarkoitetut, päätimme purkaa koko saunan. Olen siis nähnyt tuon tilan sekä tummaksi että vaaleaksi paneloituna. Ei se tummakaan ollut yhtään hullumpi ja sitä kovasti harkittiin - ehkä kuitenkin enemmän sellaista tummanharmaata. Valkoinen kuitenkin lopulta voitti. Oikeastaan juuri tällä hetkellä ihailen perinteisiä puunvärisiä saunoja... la donna e mobile...

   Poista
 7. Ihanalta näyttää! Saanko kysyä millä puuosat on käsitelty? Mietittiin myös oman saunan petsaamista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paneelit on käsitelty Liberonin Bloom-paneelivahalla, värin nimi on "poutapilvi" (haha, kuulostaa ihan meikkituotteen värinimeltä). Tätä löytyy ainakin Starkilta ja Bauhausista.

   Poista
 8. Valkoinen tuo kyllä kivasti muutosta saunan ulkonäköön. Olemme miettimässä rakentamista ja teillä on niin ihanan valoisa koti joskus mainitsit jotain talopaketista ja mietinkin, että kenen talotoimittajan mallistosta kotinne on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talo on Designtalon Hailuoto voimakkaasti muokattuna. Valoisuutta on kiittäminen suurista, lattianrajasta alkavista ikkunoista, joita ei alkuperäisessä mallissa ole. Etenkin keittiö-olohuone-akseli on valoisa, sillä ikkunoita löytyy kolmelta seinustalta. Me emme siis ole itse suunnitelleet muokkauksia, vaan ostimme talon sen rakennuttajilta. Onnea rakennusprojektiinne!

   Poista
 9. Todella kauniin raikasta ja jotain ihan muuta. Kiva nähdä lopputulos, kun omatkin sauna ja suihkut odottelevat remonttia. Ensin täytyy toteuttaa muutama muu hanke talossamme. Valkoinen ei olisi hullumpi väri, kun meidän tapauksessa laatat tulevat olemaan luonnonkiveä ja mahdollisesti harmaata marmoria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä meilläkin näitä hankkeita riittää - jostain syystä miehen mielestä sauna kuitenkin keikkui to-do-listan kärkisijoilla:) Aah luonnonkiveä... pystyisittekö hyödyntämään sitä jollain tavalla saunassakin?

   Poista
  2. Saunassa voi laatoittaa kivellä esim. marmorilla kiuas-kulmauksen. Jossain lehdessä oli valkoinen sauna ja kiuas kivet valkoiset ja kulmaus laatoitettu valkoisella marmorilla. Oikein kaunista. Sittenhän on toki vaihtoehtona liuskekiveä ja sen tyylistä perinteisempään makuun ja näkisin kalkkikivenkin aika hienona vaihtoehtona. Sitä on meidän toiletit, jos haluat vilkaista blogistani. Meillä suihkutila laitetaan kokonaan (lattiat ja seinät) luonnonkivestä :).

   Poista
  3. Kivi kiukaan takana kuulostaa paitsi kauniilta myös hyvältä idealta kosteuden vuoksi. Pitääpä tulla kurkkimaan teidän kivivalintojanne!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.