perjantai 19. huhtikuuta 2013

vintage courrèges

Jatkona eiliselle Courrèges!-postaukselle ajattelin esitellä teille viime vuosien vappumekkoni, 70-luvun alusta peräisin olevan Courrègesin villasekoitemekon. Edellisen vuosikymmenen puolella olin erityisen kiinnostunut vintagemuodista; tämäkin vaate on ostettu silloin eBaylta. Töissäkin se on ollut yllä värikkäimpinä vuosinani.Kuvista näkyy, että mekko kaipaisi vierailua luotettavaan vintagevaatteisiin erikoistuneeseen pesulaan.
Mekko on Courrègesin Hyperbole-linjaa, joka lanseerattiin 1971 houkuttelemaan nuorempia naisasiakkaita. Arvelen tämän mallin olevan peräisin juuri noilta 70-luvun alkuvuosilta. Vaikka vaate on valmistuotantoa, sen niskalappuun on painettu juokseva sarjanumero "073600" (haute couture -puolella valmiit vaatteet saivat aina yksilöidyn numeron). Materiaalit saattoivat noina keinokuitujen kulta-aikoina olla aika mielikuvituksellisia. Mekon pinta on tukevaa neulosta, joka on tuoteselosteen mukaan 30% villaa ja 70% cryloria eli eräänlaista akryyliä. Vuori on puolestaan polyamidia.

Courrègesin Couture future -valmisvaatelinjalta on peräisin alemman kuvan neulosmekko (1972), jossa on paljon samoja yksityiskohtia: korotettu vyötärö, painonapit, suuret muoviset vetoketjut sekä tietysti vinyylinen AC-logo miehustassa. Kuva on Valerie Mendesin kirjasta Dressed in Black.Viikonloppuna palataan taas kotijuttujen pariin. Onko lukijoissa vintagemuodin ystäviä? Mikä on paras löytönne?

2 kommenttia:

  1. Hurjan kaunis mekko! Vintagemekot on ihania ja niin laadukkaita verrattuna nykyvaatteisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, tässäkin on jämäkät materiaalit ja hieno työn jälki, vaikka valmismallistoa onkin!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.