perjantai 31. toukokuuta 2013

the first time we met w/ BEdesign

Koodin kesän toinen popup-vieras on turkulaislähtöinen BEdesign. Omaan mieleeni oli erityisesti yllä näkyvä Fan-jakkara. Viuhkamainen tuoli on sellaisenaan kaunis, mutta parhaiten kalusteen juju pääsee oikeuksiinsa, kun näitä asettaa pari-kolme peräkkäin kiemurtelevaksi käärmeeksi.

Harmi, etten saanut hyviä kuvia ikkunaan asetetusta akryylisestä Wave-pöydästä, jonka kohdalla en voinut välttyä ajattelemasta, että tässäpä kotimainen vastine esimerkiksi Kartellin tuotteille.

BEdesignille pisteet kotiin tuotteiden sataprosenttisesta suomalaisuudesta, vaikka sillä luonnollisesti on hintansa. Visiitin jälkeen jäin miettimään muutenkin, miten tämänkaltainen tuore design-tuotemerkki tuodaan markkinoille. Yhden yön ihmeet ovat alalla harvassa ja nekin, jotka sellaiselta vaikuttavat, ovat todellisuudessa saattaneet tehdä vuosikausia määrätietoista työtä messuilla, kilpailuissa, yhteistyöprojekteissa jne. ennen läpimurtoaan.

Bloginäkökulmasta katsottuna saattaa kiinnostavalla tavalla nähdä sisustusesineen yleistyvän räjähdysmäisesti. Yleensä tällainen tuote on myyvästi suunniteltu, helposti hankittavissa esimerkiksi verkkokaupasta ja hinnaltaan kilpailukykyinen: Anttilan Anno Pandora-matto, Hayn Loop-tuotteet, Vitran DSW-tuolit... Yksi hyvin stailattu kuva huippusuositussa sisustusblogissa saattaa riittää lumipalloefektin käynnistämiseen. Paljon yleisempää on kuitenkin, ettei lumipallon syntypaikkaa pysty kukaan paikantamaan, vaan seuraava "must have" tuntuu ilmestyvän sisustuslehtiin, Pinterestin kuvavirtaan ja suosikkiblogeihin lähes samanaikaisesti. Ken tietää, mikä on seuraava?

Huomenna taas tukisukat jalkaan ja suunnaksi Seinäjoki! Nyt hyvää yötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.