tiistai 4. kesäkuuta 2013

lapsikuvaajan ensiaskeleet


En aloittanut blogia valokuvaamisen takia vaan aloitin valokuvaamisen blogin takia. Toisin sanoen valokuvaus ei aiemmin kiehtonut ollenkaan ja vain satunnaisesti räpsin kuvia pokkarilla. Johonkin on jo tultu niistä ajoista. Lähiaikoina kuvauskalustoni toivon mukaan täydentyy laajakulmaisemmalla kiinteän polttovälin objektiivilla, mikä tulee mahdollistamaan paremmat sisustuskuvat - siis sellaiset joihin oikeasti mahtuu muutakin kuin pöydän kulma ja vähän ikkunankarmia. Rungoksi vaihtui alkuvuodesta pikkuveljeltä ikuisuuslainaan saatu Canonin EOS 550D, joskin erot vanhaan 1100D-malliini ovat hiuksenhienoja. Kaukaisissa kamerahaaveissa siintelee Canonin Mark II -sarjalainen. 550D:n ja 5D:n väliin mahtuisi kyllä monta käypää mallia, mutta kerran alkuun päästyäni en haluaisi enää tyytyä toiseksi parhaaseen. Ajatuksia?

Pojan kolmevuotiskuvat otin itse talomme takana olevalla niityllä. Kodin katto häämöttääkin kuvattavan vasemmalla puolella. Kärsimättömän pikkumiehen ikuistaminen vaati melkoista näppäryyttä ja luulen, että kuvaan jatkossakin mielummin kiltisti paikallaan pysyviä sohvatyynyjä ja keramiikkaesineitä. Vastavaloisuudesta voi olla monta mieltä, mutta halusin kuvaan ehdottomasti tuon sädekehän pikku pellavahapsiin. Tämä pikku enkeli tosin kutsuu itseään nykyään "mestariksi".

10 kommenttia:

 1. Canonillahan on se uusi mark III:a selvästi edullisempi täyden kennon kamera 6D. Käsittääkseni siinä on mark III:n olennaisimmat hyvät puolet mutta lisäksi se on pienempi ja edullisempi - se voisi siten olla täydellinen ratkaisu :). Itselläni on mark II mutta luulen, että olisin valinnut tuon 6D:n, jos se olisi ollut silloin markkinoilla. En tiedä saako mark II:ta enää mutta jos saa, niin on varmaan samoissa hinnoissa tuon 6D:n kanssa. Mieluiten tietty olisin valinnut mark III:n mutta se lienee vielä muutaman vuoden pikkuisen yli budjetin...

  Suloinen kuva :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä näyttää - pitääpä tutustua lähemmin. Mulle mark iii olisi jo ylivarustelua ja kuten todettu, hiukkasen painaa se hintakin... Mutta täyskennoisen haluaisin seuraavasta.

   Poista
 2. Voi mikä mestari :)
  Musta toi vastavalo on hyvä tässä :)

  Mun tyttö 2v kutsuu itteään kuninkaaksi... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. LOL, terkkuja kuninkaalle. t. mestarin äiti

   Poista
 3. Sulla on aina niin kauniita kuvia täällä, että voisi kuvitella sun kuvanneen pidempäänkin! :)

  VastaaPoista
 4. Vastavalo <3
  Ja kyllä itseottamissa kuvissa on kuitenkin sitä jotain verrattuna "studiokuviin".
  Ihana blogi!
  mira

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit tänne! Studiokuvissa on joskus niin kuoliaaksi säikähtäneitä taaperoita, että ihan sääliksi käy. Riippuu tietysti paljon kuvaajasta - jotkut ovat puolestaan tosi hyviä lasten kanssa. Parasta olisi varmaan, kun saisi ammattilaisen kotioloihin työskentelemään.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.