sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

olohuoneessa kasvaa puu

Enkä tarkoita nyt joulukuusta. Tällä viikolla blogeissa kiertäneet Folkhemista lähtöisin olleet kuvat saivat minut tajuamaan, mitä haluan olohuoneeseen: puun. Mitä isomman ja korkeamman, sen parempi. Varsinkin tuollainen sitruunapuu olisi ihana (vaikka vahvasti epäilen, että puussa roikkuva hedelmä on noudettu kuvausaamuna marketista), mutta huolisin kyllä alemman kuvan oliivipuunkin. Molempia voi internetlähteiden mukaan kasvattaa sisällä näillä leveysasteilla, vaikkeivat nyt aivan helpoimpiin huonekasveihin kuulukaan. Lisävalo on tarpeen, ja oliivipuu kaipaa talvella lepoa viileässä paikassa. Jotkut ovat jopa kasvattaneet omansa siemenestä asti.

kuva: Petra Bindel / Folkhem

kuva: Henrik Bonnevier / Folkhem

Kasvaako teillä puita sisällä? Kuinka sellainen pidetään hengissä?

8 kommenttia:

 1. Eipä kasva puuta, mutta enemmän kuin mielelläni sellaisen meillä näkisin. Pitäisi ensin päättää, minkä kasvin saisi pidettyä hengissä, sitten keksiä sille paikka ja vielä miettiä, kuinka kissan saa ymmärtämään, että puuta ei saa kaltoinkohdella!

  Ihanat inspiskuvat olet löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kun lueskelin asiasta, näin paljon kommentteja, joissa kissa oli pistellyt oliivipuun paljaaksi...

   Poista
 2. Meillä itse asiassa kasvaa se sitruunapuu olohuoneessa. Ikää sillä on reilusti 10 vuotta, veikkaan 15 - peräisin mun jo vuosia sitten edesmenneeltä isoisältäni. Kasvatti sen kaupan sitruunan siemenstä. Talvisin tuo pudottaa jonkin verran lehtiä, ei välttämättä ole se upein ilmestys joka hetki ja kesäksi nostan sen ulos - piristyy huikeasti. Joudun myös leikkaamaan sitä rajusti, koska se on - no, puu. Ja meillä huonekorkeus vain 2,5m. Sitruunoita en valitettavasti ole nähnyt siinä, mutta lehdissa on huumaavan hyvä sitruksen tuoksu, jos niitä hieraisee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä upea tuollainen itse kasvatettu puu mutta kun kärsivällisyys on niin hidasta! Auttaakohan lisävalo tuohon lehtien pudottamiseen talvella?

   Poista
 3. Ei vielä, mutta varmaan kohta. ystäväni kävi nimittäin kylässä ja ehdotteli meidän 40 neliön olkkariin puuta kasvamaan, kun mahtuu niin hyvin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tila on täälläkin "ongelmana". Eli puukaupoille siis!

   Poista
 4. Hei,

  Ennen puun hankintaa kannattaa selvittää allergiariskit. Luovuin isosta limoviikunapuusta lapsen syntymän myötä. Limoviikunat aiheuttavat lapsille paljon allergia oireita ja/tai allergioita. Myös vaimon astma edisti päätöksen tekoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, enpä tullut tätä ajatelleeksi. Onneksi ei ole ainakaan tiedossa olevia allergioita täällä.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.