perjantai 5. heinäkuuta 2013

ulkotöitä


Alkukesä on sujunut vauhdikkaasti talon ulkopuolen kohennuksien osalta. Mies sai taloa ympäröivät laudoitetut terassit valmiiksi juhannuksen tienoilla ja siirtyi sitten tikkaille talon ulkomaalauksen pariin. Vaikka vielä talvella haaveilin kokonaan tummanharmaasta talosta, päätimme pelata varman päälle ja pitää väriksi alunperin suunnitellun vaaleanharmaan tummin ikkunanpokin. Talon koristerimoitusten värin muutimme sen sijaan vaaleista ja puunvärisistä tummanharmaiksi. Mielestäni rakennus ryhdistyi kovasti saatuaan tummaa maalia kehyksiinsä!

Minulle on ymmärrettävästi jäänyt työmaaruokalan ylläpitäjän ja lastenhoitajan rooli. Oma korteni ulkotöihin oli, että hankin terassille istutusruukkuja ja tänään vihdoin myös kesäkukkia. Kuva on jokseenkin lavastettu, sillä varsinaiset istutushommat jäivät huomiselle. Katsotaan, saisiko niistä kuvia sitten.

Ulkomaalauksen jälkeen olisi vuorossa se autotalli tai ainakin jonkinlainen säältä suojaan -katos ennen kylmiä ilmoja. Varsinaisiin pihatöihin ei tänä kesänä taideta ehtiä, vaan maa pukkaa villisti nurmensekaista rikkaruohoa. Yritän sulkea silmäni siltä ja katselen vain kesäkukkia terassilla. Putkinäkö auttaa kummasti kotiäidin arjessa.

7 kommenttia:

 1. Näyttää hyvältä! Ja nuo tummat ikkunanpokat korostuvat kauniisti vaalean seinäpinnan keskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Mitäpä sitä hyvää muuttamaan.

   Poista
 2. Moi! Teillä on aivan ihana uusi koti. Kysyisin mistä olet ostanut ruokapöydän yllä olevan valaisimen? Näyttää kivalta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Se on Design by Frandsenin Half Moon, meidän oma on ostettu aikanaan Iskusta.

   Poista
 3. Mihin maalisävyyn päädyitte? Näyttää ainakin kuvissa tosi hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla! Sävyt ovat Tikkurilan kartalla 571X (vaalea) ja X498 (tumma).

   Poista
 4. Moi! Törmäsin tähän postaukseen googlen kautta kun yritin etsiä tuota tikkurilan 571x:stä esimerkkikuvia..näyttää kyllä tosi kivalta. Meille on tulossa myös samanlain nyt talo, että ikkunat ovat ulospäin tummanharmaat ja päädyttiin siis tuohon tikkurilan vaalean harmaaseen kun mietittiin ulkovuorelle väriä. Nyt jäi vain mietityttää kun vedettiin yhteen lankkuun testipätkä maalia, että vivahtaako se liikaa vaalean siniseen? Toki se testilankku ei oltu pohjamaalattu ollenkaan, että suoraan puulle, mutta hiukan kyllä sinersi silmään, ja jäätiinkin miettimään, että miten sitten kun koko seinä on maalattu, että tuleeko talosta sittenki vaalean sininen. Osaatko sanoa kun teillä ulkovuori näyttäisi olevan sillä, että onko liian siniseen vivahtava? Nimenomaan haetaan sellaista vaalean harmaata.. En muita kuvia löytänyt blogistasi tästä ulkovuoresta, että olisi nähnyt isompaa kokonaiskuvaa :-)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.