lauantai 28. syyskuuta 2013

tyylikkäästi kokomustissa

Arkisesta esineestä tulee heti vähän mielenkiintoisempi, kun se valmistetaan normaalista poikkeavan värisenä. Erityisesti kokomusta väritys tuo esineisiin uutta ulottuvuutta, oli kyse sitten tulitikuista, pumpulipuikoista, huulipunasta tai perinteisesti oranssipäisinä tunnetuista saksista. Tänään keittiöstäni löytyy musta tiskiharja, sain nimittäin blogin kautta kokeiltavaksi turkulaisen Zinotin hauskoja ja ekologisia tuotteita. Tiskiharjan varsi on valmistettu kierrätysmateriaalista ja harjakset ovat luonnonmateriaalia - siis merkittävästi pehmeämmät kuin perinteisissä kokomuovisissa harjoissa. Parhaat päivänsä nähneen harjan voi palauttaa tehtaalle, jossa sen materiaali kierrätetään uusiksi tuotteiksi.

Musta tiskirätti puolestaan on bambukuitua ja konepestävä. Myös tiskiharjan voi ohjeen mukaan silloin tällöin pistää astianpesukoneeseen puhdistumaan. Tuli mieleen, että voisihan näin tehdä myös tavanomaisille harjoille, kuinka en ole aiemmin tullut sitä ajatelleeksi?Sarjaan kuuluu myös luomupellavasta valmistettuja keittiöpyyhkeitä. Meillä tuo liina suojaa parhaillaan kohoamassa olevaa hiivataikinaa. Tänä iltana pitsaa, punkkua ja Suomen Dancing on Icen ensimmäinen jakso...

16 kommenttia:

 1. Miedän tiskiharja käy tosi usein tiskikonepesussa. Hyvin on kestäneet noi sisustajan kuvioidutkin versiot toistuvia pesuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyy ruveta pyöräyttämään harjoja koneessa säännöllisesti. Mikään ei ole ällömpää kuin rasvainen tiskiharja, yök.

   Poista
 2. Onpas tyylikkäät! Musta on usein juuri sitä:)!

  VastaaPoista
 3. Tyylikästä! Varsinkin musta tiskirätti herätti mielenkiintoni. Rätissä ei näkyisi edes pöly, joka on niin ikävän näköistä vaaleissa räteissä! :) Täytyypä käydä tilaamassa itselle ja kokeilla!

  Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tapana ripustaa rätti aina hanan päälle kuivumaan, mikä ei välttämättä näytä niin kivalta keittiössä. Mutta mustaa rättiä kehtaa roikottaa esilläkin!

   Poista
 4. Kyllä musta on kaunista, tai yksivärisyys yleensä! Ihailin joku viikko sitten Granitin mustia ämpäreitä ja lapioita, löytyipä sieltä musta pieni puhallettava uima-allaskin. Odottelen vielä milloin ruokakauppaan tulisi valkeita tai mustia maitopurkkeja:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossapa olisi jollekin elintarvikevalmistajalle mainio idea: kokomustat pakkaukset. Erottuisivat varmasti edukseen marketin kirjavissa hyllyissä!

   Poista
 5. Enpä ole ennen nähnyt kokomustaa tiskiharjaa. Sellainen sopisi meidän musta-valkoiseen keittiöön. Kiitti vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne tämähän sopisi teille tosiaan kuin nakutettu.

   Poista
 6. Vihdoinkin tiskirätti voi olla tyylikäs. Mistä noi ihanat mustavalkoiset kupit ovat peräisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kupit ovat Amforan, vaikka niitä ei vielä tuolla verkkokaupassa olekaan. Bellapuodista löytyy jo.

   Poista
 7. Meillä käy tiskiharja ja -rätti säännöllisesti tiskikoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan laittaa meidän tiskiharjan koneeseen jo tänä iltana...:D

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.