maanantai 21. lokakuuta 2013

skandinaavista seinäpaperia


Yläaulan tapettivaihtoehtoja kartoittaessani törmäsin ruotsalaisen Boråsin By Scandinavian Designers -mallistoon ja näihin upeisiin tuotekuviin. Mallisto sisältää viime vuosisadan puolivälin designklassikoita nimekkäiltä suunnittelijoilta. Olen pitkään ajatellut, että tapetit eivät vain ole oma juttuni, mutta viimeistään nämä kuvat saivat minut toisiin aatoksiin.

Periaatteessa kelpuuttaisin näistä meille jokaisen, mutta suosikkini ovat ensimmäisessä ja viimeisessä kuvassa esiintyvät Arne Jacobsenin printit. Itse asiassa hyvin samantapainen kuvio kuin yllä kummitteli jo edellisessä postauksessani norjalaisen Storeysin versiona. Mittakaavassa on tosin huomattava ero; esimerkki Storeysin tapetista löytyy Stylizimo-blogista, kun taas käsityksen Boråsin printin koosta saa tämän postauksen ensimmäisessä kuvassa taustalla näkyvästä seinästä. Kumpi on teidän mielestänne onnistuneempi?

16 kommenttia:

 1. Boråsin mittakaava miellytti näissä ko. kuvioissa enemmän :)

  VastaaPoista
 2. Minä tilasin aikoinaan näytteet näistä, kun mietittiin portaikkoon tai yläaulaan jotain tällaista. Värisävyt ei olleet meille hyvät. Liian siniseen ja vihreään taittavaa. Jos löydän ne aamulla niin voin heittää säpoon kuvat, saa paremman käsityksen siitä mallipalasta...
  Terveisin uneton Oulusta :/

  VastaaPoista
 3. nuo ovat hienoja, mulla ois mielessä tapetinvaihto mutta kas kummaa kun mies ei oikein innostu.

  VastaaPoista
 4. Kivoja kuoseja, simppeleitä, raikkaita.

  VastaaPoista
 5. Kaikki ovat ihania, mutta erityisesti tuo kakkonen oli mieleen. Taitaa olla syynä väri :-)

  VastaaPoista
 6. Meillä on työhuoneessa tuo ensimmäisen kuvan tapetti. Olen muuten ollut tyytyväinen, mutta muutama lasten likainen/rasvainen sormenjälki siitä löytyy ja ei saa pois. En tiedä, ovatko kaikki tapetit niin huokoista materiaalia, että eivät kestä yhtään kulutusta.

  -Paula

  VastaaPoista
 7. Tapetoin isäni luona tuolla viimeisen kuvan tapetilla, tosin harmaalla vaihtoehdolla. Ihana tapetoida, kun tapetti on paksua ja kestävää.

  Piipadoolle tiedoksi, että tapetin pitäisi kestää hieman hankaustakin ja pesunkesto on parasta luokkaa mitä tapeteissa voi olla, joten tahrat pitäisi saada pyyhittyä heti tuoreeltaan kyllä hieman hankaamallakin pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, kiitos tiedosta. Meillä ei kyllä sietänyt yhtään pyyhkimistä, vaan pinta kärsi heti, joten jouduin luovuttamaan :(

   -Paula

   Poista
 8. Kääk, silmissä vilisee... Kuviot kauniita, mutta alkaako tosiaan vilistämään liikaa.
  Ikäkö painaa, kun tuntuu näin keski-ikäisenä että liian tiukka raitakuosikin puserossa vilisee silmissä.

  VastaaPoista
 9. Tuo ensimmäinen on kummitellut minun mielessäni pitkään, haluaisin sitä työhuoneeseen. Sitten joskus, pitää ensin nauttia tästä valkoisesta kaudesta ja tyhjyydestä joka uudessa kodissa vallitsee.

  VastaaPoista
 10. Hei, tämä ei nyt varsinaisesti tähän postaukseen kuulu mutta minkä väristä puuta noi teidän rappuset ovat ? :) sopii ihanasti tuohon valkoiseen.

  VastaaPoista
 11. Voi apua! Jos jossain kyläpaikassa olisi tällaista tapettia huoneessa jossa on tarkoitus oleilla, joutuisin lähtemään kotiin. Ihan jäätäviä migreeninaiheuttajia kaikki! En osaa tykätä ensinkään koska silmissä alkaa lyödä sahalaitaa välittömästi. Sorry, on pakko jakaa tällainenkin mielipide. :)

  VastaaPoista
 12. Heippa! Kun ehdit, niin nappaahan blogiperiaatteita koskevasta haasteesta kiinni: http://modernistikodikas.blogspot.fi/2013/10/blogiperiaatteeni.html

  VastaaPoista
 13. Juuri samat suosikit on minullakin ollut jo jonkin aikaa. Tyttärien huoneen tapettiseinä kaipaisi päivitystä ja jompi kumpi tapeteista on meillä mietinnässä sinne. Nopea hommahan tuo olisi tapetoiha, mutta ensin on listalla monta kiireellisempää hommaa... harmi! :D

  VastaaPoista
 14. Nämä olen itsekin aikanaan kirjanmerkkeihin napannut talteen ja juurikin eka ja vika on minunkin suosikit :) Vielä ei ole kotona näkynyt, mutta eräs pieni seinäosuus olkkarista kaipaa uutta tapettia, että sinänsä mahiksia olis! Joskus mietin tekeväni tauluja tapetin paloista, jos en ihan koko seinää ala vaihtamaan. Nämä monet ideat jää usein ajatuksen tasolle muhimaan..

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.