sunnuntai 20. lokakuuta 2013

yläkerran tabula rasa

Kurkataanpa välillä yläkertaan. Sen muodostavat kolme makuuhuonetta, kylppäri ja avoin yläaula, joka on oikeastaan kuin toinen olohuone. Tähän asti aula on ollut kalustamaton ja toiminut niin muuttolaatikoiden varastointipaikkana, jumppahuoneena, leikkitilana kuin laudemaalamonakin. On varsin kätevää, kun talossa on avoin tyhjä tila, mutta pitkiä talvi-iltoja ajatellen olisi aika saada yläkertaan myös hieman kodin tuntua.
Makuuhuoneista yksi on tällä hetkellä työhuoneena ja yksi lastenhuoneena. Suurin makuuhuone on oikea makuusali, nukumme siellä nimittäin kaikki neljä. Esikoinen nukkui omassa huoneessaan puolitoistavuotiaasta alkaen mutta kun pikkuveljen syntymän aikoihin uniin alkoi ilmaantua kaikenlaisia häiritseviä mörköjä ja pörriäisiä, päätimme ottaa hänetkin yhteiseen makuuhuoneeseen. Ajatus on, että sopivan hetken tullen poikien sängyt voivat siirtyä yhtä aikaa takaisin lastenhuoneeseen.

Yläaulan rooliksi on siten muotoutumassa leikki- ja tv-huoneen virka. Telkkaritaso on tällä hetkellä alakerran olohuoneessa, mutta siirtäisin sen mielelläni sieltä pois. Jotenkin se ei istu ihanneolkkarini kalustukseen ja tupakeittiötilassa on sitä paitsi jo toinenkin tv keittiön saarekkeen yhteydessä.

Normann Copenhagenin Norm 69 -valaisin, Fatboyn säkkituolit, Storeysin Dania-tapetti, Artekin N66-tuoli mustana, Linie Designin Asko Mixed -matto, Brion taaperokärry

Yläkerrassa jatkuu neutraali värimaailma, sillä lelut ja legot pitävät kyllä huolen iloisesta kirjavuudesta. Sohvat ajattelin ainakin toistaiseksi korvata helposti siirreltävillä säkkituoleilla. Kotoa löytyy entuudestaan miehen poikamiesaikojen peruja oleva harmaa Fatboy, joka kaipaa perusteellista puhdistusta ja uutta täytettä. Ajattelin metsästää sille kaverin - harmaan, mustan, valkoisen? Entä mitäs tuumaatte tuosta tapettitehosteesta yhdelle seinälle?

6 kommenttia:

 1. Kivoja juttuja oot kerännyt kollaasiin. Säkkituolit kyllä sopivat tuollaiseen tilaan varmasti loistavasti. Meillä lattiatyynyistä väsätään jatkuvasti majoja, joten toimivat leikeissäkin loistavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin tuli mieleen, että sellaiset vaahtomuovityynyt/patjat kangaspäällyksin voisi olla leikeissä kivat!

   Poista
 2. Tuollaiseen rentoon tilaan säkkituolit ovat kyllä ihanat. Ekä kontrastina kaikelle vaalealle ottaisin mustan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin suosikki on tällä hetkellä musta...

   Poista
 3. Säkkituolit on kyllä ihan loistava valinta mielestäni teille ja toimivat tuollaisessa tilassa hyvin :) Meillekin tulossa jollain aikavälillä valkoiset Fatboyn säkkituolit tyttöjen huoneisiin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TyttöJEN... mun piti ihan käydä tarkistamassa että joko siellä on vauvauutisia:D

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.