tiistai 5. marraskuuta 2013

yleviä periaatteita

Mikään ei taida meistä bloggaajista olla niin mukavaa kuin lätistä harrastuksestamme. Tällä hetkellä blogeja kiertää Löytö-blogista lähtöisin oleva blogiperiaatteet-haaste ja minulle sen lähetti Modernisti kodikkaan Kerttu.

”Haluan aloittaa haasteen, jossa kerromme omia periaatteitamme bloggareina. Mikä on sinulle tärkeää? Mitkä asiat saavat sinut harmistumaan blogimaailmassa? Miten suhtaudut kuvien oikeuksiin? Miten hoidat yhteistyöpostaukset? Kerro asioista vapaamuotoisesti ja omalla tyylilläsi. Itse haluan tällä tavoin kertoa omat periaatteeni ja ajatukseni julkisesti, jotta lukijani saavat rehellisesti tietää mitä mieltä olen asioista.”

Haasteessa pyydettiin myös lisäämään postaukseen oma kuva, joten kas tässä allekirjoittanut:
Perusjutut

Aloitin blogin tammikuussa 2012 pysyteltyäni pari vuotta lukijapuolella. Vielä tänä päivänäkään blogin tarkka genre ei ole selvillä. Alkuaikoina kirjoitin enemmän lifestyleaiheista kuten muodista ja matkailusta kun taas tämän vuoden aikana sisustusjutut ovat vallanneet palstatilaa. Suunnitelmissa on kuitenkin kirjoittaa enemmän pukeutumiseen liittyviä juttuja nyt kun raskausmaha ei menoa haittaa.

Teksti ja ulkoasu

Joinain päivinä teksti kulkee, joinain taas ei. Ulkoasua olen vähän liiankin innokas muuttelemaan. Sisälläni asuu pieni HTML-koodaajanörtti. Toistaiseksi olen tyytynyt muokkaamaan Bloggerin valmista pohjaa, mutta haaveena olisi koodata blogiasu alusta alkaen itse.

Kuvat

Yleensä otan postausten kuvat itse, mutta joukossa on myös jonkin verran yritysten tuotekuvia. Itse ottamieni kuvien oikeuksien suhteen olen varsin höveli; kuviani saa pinnata ja lainata, kunhan lähde on selvästi nähtävissä.

Postaustahti

En ehdi päivittää joka päivä, lähellekään. Haaveena on hieman tiheämmin päivittyvä blogi, ehkä tämä marraskuu tuo sen tullessaan?

Yhteistyö ja mainonta

Blogissani esiintyy yhteistyöpostauksia ja tähdellä merkittyjä kaupallisia linkkejä. Bannerimainokset blogiini tulevat puolestaan Indiedays Inspiration -verkoston kautta. Blogissa näkyvästi esillä olevat Amforan astiat ja sisustustuotteet ovat appivanhempieni perheyrityksen valmistamia.

Työhöni liittyvät asiat

Ei ole mikään salaisuus, mitä teen työkseni. Jotkut lukijat sen hoksaavat, toiset eivät. Tänä syksynä on ilmestynyt myös pari pientä lehtijuttua, joissa ammattini ja blogini nimi ovat esiintyneet rinnakkain. Kirjoitan kuitenkin "anonyyminä", koska en halua nimelläni tehtyjen google-hakujen löytävän ensimmäisenä tänne. Toivon, ettei blogista tule työhöni liittyvän palautteen vastaanottopaikkaa. Jos mielesi tekee keskustella sääasioista, suosittelen Sään takaa -blogia, jossa minäkin olen yhtenä kirjoittajana (en tosin nyt äitiyslomalla).

Ikävät kommentit

Monet bloggaajat valittelevat ikävien kommenttien määrää, mutta omalle kohdalleni näitä on osunut kohdalleni vain kourallinen. Näen, että se voi johtua kahdesta syystä: 1) olen onnistunut kirjoittamaan sellaista blogia, joka ei ärsytä ketään (epätodennäköistä) tai 2) blogini on kävijämäärältään niin pieni, etteivät räyhähenget löydä tänne (todennäköistä). Kolmas vaihtoehto on, että olen päivätyöni ansiosta keskimääräistä kovanahkaisempi - olen sitä kautta saanut oman osani henkilöön menevästä arvostelusta ja keskustelupalstakirjoittelusta. Uskon myös tunnistavani sellaisen palautteen, joka on annettu vain ikävän olon tuottamiseksi ja näen, ettei se oikeastaan liity minuun vaan kirjoittajan henkilökohtaisiin ongelmiin.

SoMe-liitännäiset

Facebook, Instagram, Pinterest... onhan näitä. Blogini säännölliseen seuraamiseen suosittelen Bloglovin':ia tai Blogilistaa. Palvelut vaativat kirjautumisen, mutta vastineeksi pääset lukemaan kaikki suosikkiblogisi yhdestä paikasta eikä yksikään päivitys mene sinulta ohi, toisin kuin esimerkiksi Facebookissa, joka saattaa näyttää vain osan päivityksistä. Jos olet Blogger- tai Google+-käyttäjä, voit kirjautua blogini lukijaksi.

Vinkit bloggaamiseen

Useimmat bloggaajat neuvovat panostamaan kuviin ja postaustahtiin. Kuvista olen samaa mieltä, postaustahdista taas ajattelen, että liika on liikaa. Monilla on nykyään lukulistoillaan kymmenittäin blogeja, ja epäkiinnostavia linkkejä ei ajanpuutteen vuoksi edes klikata auki. Itse ajattelen, että blogitekstin lukemisen tulisi olla jollain tavoin palkitsevaa lukijalle, sillä tavoin varmistat, että hän lukee juttusi vielä ensi kerrallakin. Neuvoni on siis panostaa laatuun, ei määrään (ihanteellista tietysti on, jos pystyy julkaisemaan päivittäin kauniisti kuvitetun ja lukijoita kiinnostavan postauksen).

Jaan haasteen eteenpäin blogissani ahkerasti kommentoineille Iisalle ja Annalle, olkaa hyvä!

12 kommenttia:

 1. Hymy nousi kasvoille, kun totesin lause lauseelta olevani samaa mieltä kanssasi. Voisin viilata blogin ulkoasua, jos en nyt ihan joka päivä, niin joka viikko. Kiitos muuten kauniista kuvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Mathias! Bloggerissa nyt saa välillä viilata vähän tahtomattaankin. Ajoittain minäkin mietin WordPressiin vaihtoa, niin kuin sinä olet tehnyt.

   Poista
 2. Heh, hienosti lätisit! Kiitos toteutuksesta :)

  VastaaPoista
 3. Olipa kiva lukea sinun periaatteitasi. Ja kiitos haasteesta. Olenkin ehtinyt tämän toteuttamaan ensimmäisten joukossa ja omat periaatteeni voit lukea täältä: http://kotikolmio.blogspot.fi/2013/10/haaste-blogiperiaatteeni.html

  VastaaPoista
 4. Blogisi melko tuoreena seuraajana ja itsekin julkisessa sisällöntuotantoammatissa toimivana en voi muuta kuin kompata tavoitettasi tuottaa palkitsevia lukukokemuksia. Siinä onnistut mielestäni poikkeuksellisen hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - parantamisen varaa on, mutta yritän elää oman neuvoni mukaan!

   Poista
 5. Mistä tuo ihanan näkoinen villapaita on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, se on itse asiassa puuvillaa, malli on Hilfigerin. Stockalta löytyy vielä L-koko:https://stockmann.com/p/fi/Tommy-Hilfiger-Sara-Cable-puuvillaneule/610804
   Omani tilasin täältä: http://www.houseoffraser.co.uk/Tommy+Hilfiger+Sara+cable+sweater/187027597,default,pd.html

   Poista
 6. Kiitos <3 Ihana postaus ja kiva....tätä kautta löysin nyt uuden kivan blogin siis tän sun <3

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.