torstai 19. joulukuuta 2013

joulupuu skandinaavisessa hengessä


Koska vietämme osan joulua tänäkin vuonna muissa maisemissa, päätimme tuoda kuusen sisään hyvissä ajoin. Vaikka meillä on vesisäiliöllinen kuusenjalka (tämä malli), yleensä joulureissusta palatessa kotona on odottanut kuivunut ja variseva ranka. Nyt kuusesta pääsee itsekin nauttimaan ja toiveita on, että kuusi kestäisi joulupyhien yli omin voimin. Puun vedenkulutus on nimittäin suurimmillaan näinä ensimmäisinä päivinä ja pienenee merkittävästi 4-5 päivän kuluttua sisälle tuomisesta.

Joulupuu on koristeltu viime vuoden tapaan skandinaavisen minimalismin hengessä: hopeapallojen lisäksi siinä on Sarjaton-lasipalloja ja Päivi-anopin keraamisia ruusukkeita.Ei joulua ilman pientä raksaa. Meillä on tehty takuukorjauksena ikkunaseinän lisätiivistyksiä ja kuten näkyy, osa listoista on iloisesti pois paikoiltaan. No, eipä tuo joulun viettoa haittaa. Ikkunoiden listat ovat olleet muutenkin melkoinen murheenkryyni ja haaveilen, että saisimme ne vaihdettua kapeampiin ja vähemmän kellertäviin.Tänä iltana otetaan toinenkin varaslähtö jouluun itsetehtyjen jouluruokien merkeissä. Huoh, kaikkien joulutouhujen jälkeen olen ansainnut lasin kinkkuviiniä!

8 kommenttia:

 1. Kauniilta näyttää! Olet lasisi ansainnut :)

  VastaaPoista
 2. Onpa nätti kuusi! Tasainen ja tuuhea.
  Oih, olisipa se tosiaan noin että kuusen vedenkulutus vähenee 4-5 päivän jälkeen - meidänkin kuusen elossapysymismahdollisuudet kasvat paljon.:)

  VastaaPoista
 3. Teillä on kaunis kuusi, ja ihanaa, ihan aito! :) Meille tulee valkoinen muovikuusi, kunhan saan sen muuton jäljiltä tuolta varaston perukoilta esille.

  -jutta-

  VastaaPoista
 4. Sama tyyny jo kävi meidän ovella, mutta minä onnellisesti olin nukkumassa (yövuorot) eikä postisetä siten saanut pakettia luovutettua. Huomenna jo varmasti saan tyynyn sohvalle aseteltua, on niin söpö!
  Ihanaa joulunaikaa Lisbet teille <3

  VastaaPoista
 5. Kaunis kuusi yksinkertaisine koristeineen. Juuri tuollaisesta kuusesta haaveilen <3 Oikein ihanaa ja rauhallista joulua.

  VastaaPoista
 6. Tuo listojen värin nimi on "listavalkoinen" ja se vähän kellertää. Voi olla todella haasteellista löytää erisävyistä listaa, jos ei itse maalaa tai maalauta.

  Ihana kuusi teillä :)

  VastaaPoista
 7. Ihana kuusi teillä, yksinkertaisen kaunis! :) Meiltä löytyy valkoinen ja vihreä muovikuusi kotoa ja tänä vuonna laitan ehdottomasti vihreän kuusen... olen jo niin kyllästynyt valkoisiin muovikuusiin, kyllä sen kuusen täytyy olla vihreä, että tulee aitoa joulun tunnelmaa! :) Toki maku kysymys sekin, mutta tänä vuonna meillä näin!

  Heli

  VastaaPoista
 8. Ihana kuusi, sopivan pelkistetty koristelu. En löytänyt harmillisesti noita anoppisi tekemiä koristeita hänen nettikaupastaan. Onkohan niitä jossain vaiheessa tulossa myyntiin?

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.